Tinitus - kulak çınlaması şikayeti olanların, halk arasında çerez olarak adlandırılan fındık, fıstık, ceviz , ayçekirdeği ya da kabak çekirdeği tüketmekten uzak durmaları gerektiğini söylüyor.

Özellikle kabak ve ayçiçeği çekirdeklerinin tinitus üstünde oldukça olumsuz etkileri bulunmaktadır.

Uzun yıllardan beri tinitus problemi olan kişilere, 15 günlük beyaz lahana kürünü öneriyor.

Beyaz lahana kürü :

•Kaynamaya başlayan yarım litre suya 6- 7 adet beyaz lahana yaprağını koyarak 10 dakika ağzı kapalı olarak hafif ateşte pişirin.

•Elde ettiğiniz suyu,Sabah ve akşam olmak üzere aç veya tok karnına birer su bardağı için. Bu işleme toplam 5 gün devam edin.

•Bu kürü 5 gün uyguladıktan sonra 3 gün ara verin ve tekrar 5 gün uygulayın. 3 gün ara verin ve tekrar 5 gün uygulayın.Böylece 15 günlük kür tamamlanmış olur.

•Aynı zamanda Toksin atıcı ve bağırsak kanserini önleyici bu 10 günlük kürü, 1 yıl boyunca 3 ya da 4 kez yapmak en doğrusudur.

Bunun dışında ; Kesinlikle yüksek seste müzik dinlenlemeyin ve kahve içmemeye de özen gösterin. Uykusuzluğun ve yüksek kolestrol içeren beslenme şeklinin tinitusu tetiklediğini unutmayın.

Beyaz lahana kürünün ardından uygulanacak olan 10 günlük U-vitamini (sıvı halde) tinitusun tamamen ortadan kalkmasında önemli rol oynayacaktır.

Not: Hekiminizin kontrol ve önerilerini asla ihmal etmeyin.

0 yorum: