Show Tv.'de yayınlanan Deryalı günler programında Derya Baykal'a vücuttaki enerji noktalarını kullanarak kişilerin kendisini nasıl tedavi edebileceği,renklerin ve kokuların insan sağlığı üzerindeki etkileri,çocukların sınav stres ve kaygılarını nasıl giderebiliriz,bel,boyun ve romatizma ağrılarını gidermenin pratik yolları,sebze ve meyvelerin ne zaman ve nasıl pişirilip yenmesi gerktiği konusunda anlattığı faydalı bilgileri videodan izleyerek öğrenin

Maranki Kozmik Beden Temizligi

Kozmik Beden temizliği ile 10 yaş gençleşmenin yollarını anlattı:

Kozmik Beden Temizliği yılda 2 kez yapılır. Sonbahar ve ilkbaharda dolunay olduğunda ayın çekim gücünden istifade ederek, vücudumuzdaki suları da çekeceğini düşünerek bu uygulama yapılıyor.

Vücudumuzdaki kalın bağırsaklar, safra kesesi, karaciğer, akciğerler, pankreas ve dalak gibi organlarımızı temizleyerek hücrelerimizi 10 yaş gençleştirebiliriz...

Beden temizliği hangi hastalıklara karşı etkili :

- Ölümcül hastalıklardan kanser, hepatit B.hepatit C, mide reflü, ülser, kalın bağırsak rahatsızlıklarında, hemoroiti, safra kesesi taş ve kumlarında çok etkilidir.

Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırarak rahatlatacaksınız.

Sabah: Lahana, havuç, yeşil elma ve kırmızı pancar bunun yanında mevsimine göre ıspanak, maydanoz, çiğ olarak katı meyve sıkacağı ile suları sıkılarak her sabah kahvaltı yerine 2 bardak vücut sıcaklığında içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyularak yudum yudum içilecek.

Not:Bu sebzelerin içindeki vitaminler yağda çözündükleri için zeytinyağı mutlaka konulmalı,aksi halde vitaminlerden yararlanmak mümkün değil.

Öğlen :mevsiminde olan sebzeler 5 dakika kadar hafif haşlanarak yenilecek suları da içilecek.

Akşam: salata , ve sebze çorbası tüketilecek başka bir şey yenilmeyecektir...

son gece akşam yemeği yerine 1 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı zeytin yağını yudum yudum içilecek ve burundan nefes almaya özen gösterilecek ki yağ vücutta gezinsin ve bedeni temizlesin.sabah kalkınca da lavman yapılacak.

Kür boyunca yemememiz gereken yiyecekler

Ekmek , hayvansal gıdalar et süt yumurta, peynir ,konsantre gıdalar,şeker yenmeyecek,kolalı içecekler,kahve, siyah çay içilmeyecek...

8 gün Lavman yaparak bedeni temizliyoruz

Lavman 8 gün boyunca her sabah 6 ile 8 saatleri arası bu saatlerde yapamayanlar akşam gün batımında yapmalıdır.

Kaynamış Su ile Lavman detoks Uygulaması :İki buçuk litre su kaynayana kadar ısıtılır. Kaynayan su vücut ısısına gelene kadar soğutulur. İki kaşık limon suyu ve elma sirkesi ilave edilir.

Öncelikle bu karışımın yarım litresi, sulu lavman setinin torbasına doldurulur. Lavman setinin hortumunun ağzı hafifçe yağlandıktan sonra anüse sokulur.

Lavman setindeki suyun kalın bağırsağa dolması beklenir. Dolduktan sonra minimum 5 dakika su kalın bağırsakta bekletilir.

Erken boşaltım hareket refleksi oluşursa boşaltım yapılır. Daha sonra hazırlanan karışımın iki litresi lavman setine doldurulur ve lavman işlemi için hazırlanılır.

Uygulanışı: Bu aşamada diz üstü durulur ve öne yere doğru eğilinir. Hortum ve anüs yağlanarak veya kremlenerek hazırlanır. Lavman seti, içindeki suyun rahatça kalın bağırsağa akması için 1-1,5 m. yükseğe asılır.

Diz üstü durumda lavman setinin hortumu anüse yerleştirildikten sonra dirseklerin üzerine eğilerek alın yere değecek şekilde baş ve beden öne doğru yatırılır. Lavman setindeki bütün suyun kalın bağırsağa dolması beklenir.

Daha sonra duruş pozisyonu hiç bozulmadan, lavman seti anüsten çıkarılır. Bu işlemden 1 dakika sonra vücut önce sağ tarafa 5 dakika yatırılır. Sonra sırt üstü yatarak bacaklar yukarı doğru kaldırılır ve suyun kalın bağırsağın dibine doğru gitmesi sağlanır. Bu konumda mümkün olduğu kadar durulduktan sonra boşaltım yapılır.

Uyarı: Sitemizdeki bilgiler paylaşım amaçlıdır. Sayın Ahmet Maranki'ye sorularınız için lütfen www.maranki.com'da iletişim bölümünü kullanınız veya info@maranki.com adresine mail atınız.

Ahmet Maranki saç dökülmesi için bitkisel formüller

Loğusalık,sonbahar,kronik rahatsızlıklar,yanlış diyet ve rejimler,uzun süreli ruhsal gerginlik gibi dönemlerde saç dökülmesi artabilir.

Hatalı beslenme,demir,kalsiyum,çinko,A,E,D vitamin eksikliği saç dökülmesinin önemli sebeblerindendir.

Malzemeler:
Bir tatlı kaşığı susamyağı
Bir tatlı kaşığı bademyağı
1/2 tatlı kaşığı hint yağı
2 ampul bepanten
2 ampul E vitamini ılık olacak şekilde 1 kabın içinde karıştırılır.

Bu karışım önceden 2-3 dakika su buharına tutulmuş olan saçlı deriye, avuç içiyle ve yumuşak hareketlerle yedirilir. 10 dakika saçlı deriye emdirildikten sonra bir şampuanla saçı aşırı zorlamadan yağın fazlası akıtılır.

Daha sonra saçlar soyalı veya doğal saç kremleriyle nemlendirilir.

Akşam yatmadan Çam yağı (çam terebentin değil),sarımsak yağı,badem yağı ve ceviz yağı eşit miktarda karıştırılarak saç diplerine sürülürek masaj yapılır.Bone ile birkaç saat kadar kapatılır.Sabah sirkeli ılık su ile yıkanır.

Bu uygulamaya 3 hafta devam edilir.

ahmet maranki şeker hastalığı-diyabet için

1-Arpa çimi, yulaf, kereviz tohumu, okaliptus yaprağı, ceviz yaprağı, keçi sakalı, dulavrat otu, zeytin yaprağı, adaçayı, yaban merkezi, aslanpençesi bitkilerin çaylarından günde 3-4 bardak içilir.

2- Karahindiba,ceviz yaprağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

3- Yabani hindiba kökü zeytinyağı ile kaynatılıp içilmeye devam edilirse kandaki şekeri düşürür.

4- Lahana,tere,marul,turp,domates ve patlıcan gibi sebzelerin de şekeri düşürücü özelliği vardır.

Ahmet Maranki Kabızlık için kuru incir kürü

Kabızlık için kuru incir kürünü öneriyor.

5 adet kuru inciri iyice yıkadıktan sonra, 1 bardak sıcak suyun içine koyarak 1-2 saat bekletin. Akşam yatmadan önce incirleri yedikten sonra üzerine de suyunu için.

Bu kür 3-4 hafta uygulandığında kabızlık için faydalıdır.İncir mide ve bağırsak mukozasını kalıntılardan, balgamlardan temizler ve rahat çalışmalarını sağlar.

Uyarı : Bu kürün şeker hastaları tarafından uygulanması uygun değildir.

Ahmet Maranki vitiligo-ala-için kür

İçerden bitkisel destek

Malzemeler:

-Kırmızı pancar

-Beyaz lahana

-Elma ve havuç

-1 Tatlı kaşığı zeytin yağı

-Mevsimine göre içine ıspanak, kereviz, maydanoz veya tere katılabilir.

Hazırlanışı: Malzemelerin tamamının suyu katı meyva sıkacağı ile sıkılarak 21 gün boyunca sabah aç karnına yudum yudum 2 bardak içilecek. 1 hafta ara verildikten sonra kür tekrar edilecek. 1 hafta sonunda metabolizmanız normale dönmeye başlayacak ve karaciğeriniz temizleneceği için yavaş yavaş alalarınız azalmaya başlayacaktır.

Dışardan bitkisel destek

Hibrit tohumu olmayan (genetiği ile oynanmamış) mısır haşlayarak yiyin , mısırın haşlama suyunu için.Mısırın koçanını atmayıp kurutun, öğüterek tozunu yemeklerinize serperek yiyin, çok yararını görürsünüz

Mısır lapası kürü

Mısırı lapa şeklinde pişirerek vitiligo-ala olan bölgelerinize suyunu ve lapasını sürün

Korunmak için

-Güneş ışınlarının dik olduğu saatlerle (10-16 saatleri arasında) güneşe çıkmayın. Dışarı çıkarken güneş koruyucu kullanın

-Havuzadan çıktıktan sonra kesinlikle vücudunuzu klorlu sudan arındırmak için mutlaka duş alın

-Vitiligo ( ala ) hastalığı olanlar bol bol soğuk su ile (sıcak su ile değil) yıkanmalıdırlar.

Ahmet Maranki zayıflama için bitki çayı

Prof. Dr. Ahmet Maranki 'den zayıflamaya yardımcı bitki çayı tarifi:

Malzemeler:

30 gr ayrık kökü,

30 gr arpa,

30 gr mısır püskülü

Hazırlanışı: Malzemeleri 1 kilo suya koyarak 10 dakika kaynatın, soğutulduktan sonra süzün.

Balla tatlandırılabilir veya limon sıkılır. 1 günde tüketilmesi gerekir. Bu karışıma 20 gr da kiraz sapı ilave edilebilir.

Ahmet Maranki Yağlı Cilt temizleyici yulaflı cilt maskesi

Malzemeler :

2 yemek kaşığı yulaf unu
2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
6yemek kaşığı dolusu buğday kepeği

Uygulanışı: Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra biraz su ile lapa haline getirin. Bu karışımla yağlı cildinizi 2-3 dakika boyunca temizleyin.Ardından ılık su ile yıkayın.


Haftada 2 kez uygulanabilir

Ahmet Maranki cilt bakımı için yumurta-havuç maskesi

cilt bakımı için yumurta-havuç maskesi

Malzemeler :

1 yumurta sarısı
yarım tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı dolusu havuç suyu

Uygulanışı: Malzemeler iyice karıştırılır. Önceden yıkanmış cilde uygulanır. 15 dakika etki etmesi beklenir.Ardından bol su ile yıkanır.

Ahmet Maranki bağırsakları temizleme kürü

Prof. Dr. Ahmet Maranki sindirim sisteminizi yenilemek için bir kür tavsiye ediyor :

Lahana, havuç, elma ve şeker pancarının sularını sıkarak sabah ve akşam birer su bardağı olmak üzere 7 gün boyunca aç karnına için.

Uygulayacağınız bu kürle bağırsaklarınızı, sindirim sisteminizi arındırıp rahatlatacaksınız. Bu kürle ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki kozmik beden temizliği linkine tıklayın.

Ahmet Maranki Beynin düşünce gücünün ve canlılığın arttırılması için

Beynin düşünce gücünün ve canlılığın arttırılması için günlük hayat içinde neler yapılabilir?

Stresten uzak ve berrak bir şekilde düşünebilmek için, sabah kalkıldığında bir duş alınmalıdır. Sıcaktan soğuğa giden bir duşla bedenin bütün noktaları uyandırılmalıdır.

Soğuk, biliyorsunuz bedendeki izafi olan 12 kanal üzerindeki igleroterapi noktalarını uyarır ve sizi canlı tutar.

Duştan sonra meyve suları içmek gelir. Havuç suyu veya elma suyunun içine bir kaşık bal atılarak içilmeli. Bunu içerken, 5 tane ceviz ve bir avuç üzüm yenilmeli.

Mümkünse birde yumurta yerseniz bu konsantrasyonunuzu daha da yükseltir ve beyniniz hızlı çalışır.

Meyve suyu, ceviz, üzüm ve yumurta yenir yenmez, daha bağırsaklara inmeden beden bunları çekiyor, alıyor, hücrelere yolluyor ve beyniniz çalışmaya başlıyor. Posa yok, hiç bir şey yok.

Bir de, kesinlikle beyaz ekmek, tuz ve şeker kullanılmamalıdır. Bunlar bağımlılık yapan esrar gibidir.

Yapılan hatalardan biri de, hep eğilerek çalışmaktır. Türk halkı hep eğilerek çalışır. Oysa eğildiğinizde ne olur? İçinize kapanırsınız, nefes alamazsınız, ciğerlerinize baskı yapmış olursunuz. Oysa dik durulmalı ve burundan nefes alınmalıdır.

Stres veya bunalma anlarında, burundan derin nefes alınıp tutularak vücudun en ücra noktalarına kadar oksijenin gitmesi sağlanmalıdır. Sonra da, tutulan nefes verilmelidir. Böylece bu oksijen alımı bütün organların çalışmasını sağlayacaktır. Bu yapıldığında, beyin enerjisi açılır ve zihin berraklaşır.

İki elin birbiriyle ovuşturulması ve sonra yüze sürülmesi de negatif enerjinin boşalmasını sağlar.

Ahmet Maranki sağlıklı yaşam önerileri

Prof. Dr. Ahmet Maranki Sağlıklı Yaşamın Sırlarını Anlattı :

*Günlük tüketilen gıdalar konusunda dikkatli olunması ve her türlü meyve ve sebzenin mevsiminde tüketilmesini tavsiye eden Maranki; "Sağlığımız için gıdaları mevsiminde yemeliyiz.".dedi

*Örnek olarak kış aylarında domates kesinlikle yenmemeli. Yüce yaratan onu yaz aylarında yenilsin diye yaratmış. Kış aylarında yenilen domatesin çekirdeği kan hücreleri üzerinde olumsuz etki yapabilir.

*Aynı şekilde yazın da kış aylarına mahsus meyveler yenilmemeli.

*Patates cips olarak yenilmemeli. Bunun yerine fırında patates yenilebilir. Çünkü cipsin tüm enerjisi kızgın yağda yok oluyor. Bu tür besinlerle beslenen çocuklar aklı basmayan, öğrenemeyen kişiler oluyor."

*Sağlıklı yaşamanın sırrını çözmek istiyorsanız; kırmızı et ve tavuk etinden uzak durarak bol sebze ve meyve tüketmenizi öneririm.

*Protein ihtiyacınızı, baklagillerden ve balık etinden fazlasıyla temin edebilirsiniz.

*Hayvansal gıdalardan uzak durmanızı tavsiye etmemizin sebebi Türkiye'de hayvan sağlığının kontrol edilememesidir.

*Siyah çay yerine yeşil çay içmeyi alışkanlık haline getiriniz.

*Şeker yerine tatlandırıcı olarak bal yada pekmez kullanınız.

*Yemeklerinize mümkün olduğu kadar az tuz atınız.

*Sofranızdan; maydanoz, dereotu, kırmızı turp, beyaz lahana, brokoliyi eksik etmeyiniz.

Ahmet Maranki sağlıklı beslenme için 12 öneri

Besinlerin yeterli miktarda alınarak vücutta kullanılması gerekmektedir. Gerekli besinlerin herhangi biri alınmadığında veya gereğinden az yada çok alındığında, büyüme ve gelişme engelleniyor, sağlıkta bozulmalar başlıyor.

Vücudun büyüme ve gelişmesi, verimli çalışması, dış etkenlere ve hastalıklara karşı dirençli olabilmesi için dengeli ve yeterli beslenmeye dikkat edilmesi gerekiyor.

Vücudun büyümesi, dokuların yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besinlerin herbirinin yeterli düzeyde alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması, yeterli ve dengeli beslenme anlamına gelmektedir.

Besinler vücudun ihtiyaç duyduğu oranda alınmazsa, gerekli enerji oluşmadığı ve vücut dokuları yapılandırılamadığından, yetersiz beslenme ortaya çıkıyor.

Sağlıklı beslenme için dikkat edilmesi gereken 12 adım :

-Günlük olarak tüketilen besinlerin çok çeşitli olması gereklidir. Besinlerin büyük kısmının hayvansal gıdalar yerine bitkisel gıdalardan seçilmesi gerekmektedir. Günde; sabah-öğle ve akşam olmak üzere 3 öğün yenilmeli. Öğün atlamamaya özen gösterilmeli. Daha çok doğal ve taze besinler tercih edilmeli.

-Günlük beslenme programında bulgur, mısır, pirinç, makarna gibi ekmek ve tahıl grubu gıdaların bulunmasına dikkat edilmeli. Günlük enerji ihtiyacının en az yüzde 55'i karbonhidratlardan sağlanması gerekir.

-Günde 5-7 porsiyon taze sebze ve meyve yenilmesi gerekmekte. Sebze ve meyveler vücudumuzun vitamin, mineral ve posa gereksinimlerini karşılamakta. Posa özellikle bağırsak hareketlerini düzenler, kan şekeri ve kolestrol seviyelerinin düşmesine yardımcı olur.

-Her gün orta seviyede fiziksel egzersiz yapılarak, vücut ağırlığı tavsiye edilen sınırda kalmasına dikkat edilmeli. Düzenli olarak yürüyüşler yapılmalı. Yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte düzenli yapılan fiziksel aktivite, kalp ve solunum fonksiyonlarını düzenler, osteoporozu önler.

-Günlük alınan yağ miktarından gelecek enerji miktarı toplam enerjinin yüzde 30'unu geçmemesine dikkat edilmeli. Yemeklerde hayvansal yağlar yerine, zeytinyağı, ayçiçek yağı, mısırözü gibi sıvı yağlar kullanılmalı. Yemekler hazırlanırken haşlama, ızgara ve fırında pişirme gibi yöntemler uygulanmalı. Kızartmalardan ve kavurmalardan uzaklaşılmalı. Etli olarak pişirilen yemeklere ayrıca yağ konulmamalı.

-Sucuk, salam, sosis gibi yağlı et ve et ürünlerinin yerine; balık, tavuk, hindi eti veya kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kurubaklagiller tercih etmelisiniz.

-Yağsız veya az yağlı süt ve süt ürünleri tercih edin.

-Az şekerli gıdaları tercih edin. Tatlıların ve şekerli içeceklerin tüketimini azaltın.

-Günlük tuz tüketimi, ortalama 1 çay kaşığı olmalı. Salamura, konserve, zeytin ve turşu gibi tuzlu
besinlerin tüketimini azaltın.

-Mümkün olduğunca alkol kullanılmayın.

-Besinler hazırlanırken veya pişirilirken hijyen kurallarına dikkat edin. Yiyecekler pişirilirken haşlama, fırında ve buharda pişirme yöntemlerini tercih edin. Kızartmalardan kaçının.

-Bebeklerinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemeye önem verin ve 6 aydan sonra ise gerekli besinleri kullanılarak yeterli ve dengeli beslenmelerini sağlayın.

Ahmet Maranki Doğal antibiyotik tarifi

Toplumumuzda sağlıkla ilgili herşey ilaca bağlanır. İlaçlara karşı bağımlılığımız var.Boğazlarımız biraz ağrıyınca veya biraz öksürünce gelişi güzel bir antibiyotik alırız.

Bu antibiyotikler de balgamı söktürmez, vücuttan mikrobu çıkaramaz. Antibiyotikler zamanla vücutta bağışıklık sağlarlar ve etkileri kalmaz.

Bunların yerine bizim doğal antibiyotikler kullanmamız lazım.

Doğal antibiyotikler nedir?

Sarımsak, soğan doğal antibiyotiktir. Bunları çok fazla tüketmek lazımdır.

Özel reçete olarak tavsite ettiğimiz doğal antibiyotik tarifi :

Malzemeler:

  • 1 baş sarımsak
  • Yarım limon
  • Yarım litre su
  • Cam kavanoz
  • ailüminyum folyo

Hazırlanışı: 500 CC (yarım litre) kaynatılmış soğumuş suyu cam bir kavanoza koyduktan sonra içine kabukları soyulmuş bir baş sarımsağı rendeleyip, yarım limonu da kabuğu ile dilim dilim doğrayıp atın.

Kapağını kapattıktan sonra (alimünyum folyoyla sararak ışık almasını engelleyebilirsiniz) karanlık bir ortamda 4 gün bekletin. Dört gün beklettikten sonra içinden posasını alın.

Her kışa girerken bir kaç defa bu doğal antibiyotiği tekrarlarsanız savunma mekanizmanız güçlü olur.

Kullanımı: Her yemekten 15 dakika önce aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz.

Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir.Hiç bir yan etkisi de yoktur. Limonu hayatınızdan çıkartmayın.

Tarifimiz bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçüyle de yapabilirsiniz.

Ahmet Maranki Menopoz için civanperçemi kürü

Menopoz öncesinde başlayan terleme, iç sıkıntısı, depresif halleri, menapoz döneminde daha da şiddetlenen sıkıntı verici durumları tölare etmek için kullanılacak en etkili bitkilerden birisi de Civanperçemidir.

Kullanımı:
Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi bir bardak kaynar suya atılır. On dakika üstü kapalı olarak demlenir.


Süzüldükten sonra tatlandırmadan aç karnına veya öğün aralarında günde 2-5 bardak içilir.

Kullandığımız bitkinin çayına destek olarak da banyo suyunda kullanabiliriz. 2-3 avuç kuru bitkiyi 3 saat bir litre soğuk suda bekletin.

Banyo küvetini 37 dereceyi geçmeyecek şekilde su ile doldurun. Soğuk suda beklettiğiniz bitkiyi bir taşım kaynatıp süzün. Hazırladığınız banyo suyuna ekleyin.

Bu su ile 15 dakika banyo alın. Banyodan sonra 15-20 dakika dinlenin. Haftada 2-3 kez bu banyoyu tekrarlayabilirsiniz.

Günlük çay içiminizi de aksatmadan 4 haftalık bir kür düzenlediğinizde Civanperçeminin menapoz sıkıntıları üzerindeki olumlu etkisinin fark edileceğini belirten uzmanlar Civanperçemini gebelik sürecinde kullanılmamasını öneriyorlar.

suna dumankaya çiller ve cilt lekeleri için tarifler

Çillere Karşı Önlem

Güneş lekeleri için

Cilt Lekeleri için öneriler

Geçmeyen cilt lekeleri

Geçmeyen güneş lekeleri için

lekeleri yok etmek için

Yüzdeki çiller için beyaz barbunya

suna dumankaya çiller ve cilt lekeleri için tarifler

Çillere Karşı Önlem

Güneş lekeleri için

Cilt Lekeleri için öneriler

Geçmeyen cilt lekeleri

Geçmeyen güneş lekeleri için

lekeleri yok etmek için

Yüzdeki çiller için beyaz barbunya

suna dumankaya Yüzdeki çiller için beyaz barbunya

* 100 gram beyaz barbunyayı bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün 1 litre suda kaynatın. Pişince süzüp ve elde ettiğiniz suyu en az 5 gün boyunca cildinize uygulayın.

Elde ettiğiniz bu sıvıyı dolapta muhafaza etmeyi de unutmayın.

* Keten tohumunu kaynatın, suyu ile cildinize masaj yapın. Çiller ve lekeleriniz için de maske olarak uygulayın

* Bir tutam maydanoz, yarım çay kaşığı tuz, yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı bal ve sütü blender da karıştırın ve cildinize sürün. 30 dk bekletip ılık su ile cildinizi arındırın.

Suna Dumankaya

Suna dumankaya lekeleri gidermek için losyon

Malzemeler:
1 çay kaşığı amonyak,
1 çay kaşığı peridrol,
1 çay kaşığı saf su,
1 çay kaşığı sabun

Uygulama: Kullanılmamış bir sabunu rendeleyin ve diğer malzemelerle karıştırın. Cildinizin hassaslığını ölçmek için önce elinizin üstüne sürüp test edin,Daha sonra lekelerin üstünde bekletip, bol su ile yıkayın. Bu karışımı haftada bir kez uygulayabilirsiniz. Dışarı çıkarken güneşten koruyucu ürünleri kullanmaya dikkat edin.

suna dumankaya

Geçmeyen güneş lekeleri için doğal çözüm


Dışarı çıkarken 20 faktörlü ürünler kullanın. Bir tatlı kaşığı kabartma tozu, bir tatlı kaşığı vazelin ve bir adet yumurta kabuğunu un haline getirdikten sonra karıştırın. Cildinize sürerek 20 dakika bekletin. Ardından cildinizden ovalayarak çıkarın.

Suna Dumankaya

Geçmeyen cilt lekeleri için doğal formül suna dumankaya

Cildinizdeki eski lekeleri gidermek için: 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı yulaf unu, çeyrek limon suyu ve bir tatlı kaşığı elma suyunu bir iyice karıştırın. Ardından cildinize yedirerek sürün. 30 dakika kadar beklettikten sonra dikkatlice ovarak çıkarın. Ardından koruma faktörlü bir krem sürün. Bu kürü haftada bir tekrarlayın.

Suna dumankaya

suna dumankaya Cilt Lekeleri için doğal çözümler

Hazırlanan bitkisel ilaçlar cilde sürülmeden önce kaşınan yer ılık su ile pansuman yapılmalıdır.

* Nişadır bal ile karıştırılarak krem kıvamına getirildikten sonra hazırla­nan bu karışımdan günde iki defa ve tedavi süresince leke olan yere sürülür.


* Yumurta akı ve rendelenmiş limon kabuğu krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan bu kremden, ban­yodan bir saat önce masaj yapılarak cilde sürülür.

* Eşit miktarda elma suyu ile limon suyu karıştırılır. Hazırlanan bu karışıma zeytinyağı ve süt ilâve edilerek kaynatılır. Elde edilen bu karışım soğuduktan sonra cilde masaj yapılarak sürülür.


* Rendelenen havuçtan elde edilen suyu, killi toprak ile karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı zeytinyağı ile karıştırarak merhem kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Bu karışımı tedavi süresince, gün aşırı lekeli cildinize sürün.

Suna Dumankaya

Güneş lekeleri için bitkisel formül suna dumankaya

Bir tutam maydanoz, bir tutam semizotu, bir fincan yoğurt ve çeyrek limon suyunu iyice karıştırıp püre kıvamına getirin. Yüz ve dekoltenize sürüp, 30 dakika bekletin ve cildinizi zedelemeden ovarak çıkarın. Haftada 2 gün bu kürü uygulayın. Güneşe çıkarken de mutlaka yüksek faktörlü koruyucu krem kullanın.


Suna Dumankaya

Suna Dumankaya Çillere Karşı Önlem

Bir bayır turpunu ince ince kıydıktan sonra içinde üzüm sirkesi bulunan bir kavanoza koyun.

Ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra bir haf­ta dinlendirilmeye bırakın. Elde ettiğiniz sıvıyı süzüldükten sonra, yatmadan önce tülbendi bu sıvıyla ıslatıp yüzünüze sarın.

Kızılyaprak bitkisi yirmi dakika sıcak suda demlenmeye bı­rakın. Süzerek elde ettiğiniz suyu nöbet şekeri ile tatlandırarak öğünler arasında birer bardak için.

Suna Dumankaya

suna dumankaya siyah noktalar için tarifler

Burun üstündeki siyah noktalar

Siyah Noktalar için Yulaf Maskesi

Cildin " T" bölgesindeki siyah noktalar

Kuru cilt ve siyah noktalar için doğal peeling

suna dumankaya Kuru cilt ve siyah noktalar için doğal peeling

Kuru bir cildiniz olmasına rağmen siyah noktalarınız varsa sizler için yapımı kolay bir peeling tarifi;

1 çay kaşığı kil, eşit oranda mısır unu ve kremi karıştırıp su ile kıvama getirin. Haftada 1 gün yüzünüze sürün 5 dakika bekletin ve ovarak çıkarın. Doğal peeling ve siyah noktalara iyi gelir.

Suna Dumankaya

suna dumankaya Cildin T bölgesindeki siyah noktalar

Cildinizde ki “T” bölgesinde oluşan siyah noktalar için kolay bir formül;


Bir çay kaşığı mısır ununu, eşit miktarda kil, krem ve su ile karıştırıp yüzünüze sürün ve 5 dakika beklettikten sonra ovarak çıkarın.

Suna Dumankaya


Siyah Noktalar için Yulaf Maskesi suna dumankaya

Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesini ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir.

Yulaf maskesi ayrıca cilde nüfuz edip cildi temizler ayrıca cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu sebeble kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalı veya kullanma sıklığına dikkat etmeliler.

Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece kolaydır. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde bir kaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin.

Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da uygulayarak, şaşırtıcı sonuca ulaşabilirisiniz.

Suna Dumankaya

suna dumankaya Burun üstündeki siyah noktalar

Özellikle burun üzerindeki siyah noktalar için evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz kolay bir peeling;

Malzemeler:

Bir yemek kaşığı yoğurt,

Bir limon kabuğu rendesi,

Bir yemek kaşığı mısır unu.

1 yemek kaşığı yoğurda rendelenmiş bir limon kabuğu ve bir kaşık mısır unu ekleyin. Bunu karıştırıp yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin.

Suna Dumankaya

suna dumankaya kırışıklıklar için öneriler

Göz altı kırışıklıkları

Kırışıklık için maske

Kırışıklıklar için maske

Kırışık giderici güzellik kremi

Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar

Kırışıklıklar için nar çekirdeği yağı

Kırışıklıklar için buğday unu maskesi

Kırışıklıklar için buğday unu maskesi


1 yemek kaşığı buğday unu,

1 yumurta sarısı,

1 tatlı kaşığı bal,

1 çay kaşığı maya

Çok az süt

Yukarıdaki malzemeleri karıştırıp cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Bu kürü haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Suna Dumankaya

suna dumankaya Kırışıklıklar için nar çekirdeği yağı

Bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı yaş mayayı iyice karıştırın. Bu karışımı cildinize sürüp 20 dakika bekletin.

Akşamları da cildinize organik nar çekirdeği yağı ile masaj yapın. Bu arada kırışıklar için en önemli koruyucuda koruma faktörlü kremlerdir.

Unutmayın dışarı çıkarken, cildinize uygun güneş koruyucu ürünler sürmeyi de ihmal etmeyin.

Suna Dumankaya

Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar için elma suyu

Eşit miktarlarda elma suyu ve buğday özü yağını karıştırıp, cildinize sürün. Havuç suyu ve yaş mayadan birer çay kaşığı karıştırıp bunu da cildinize sürün.

Bu iki farklı karışımı dönüşümlü olarak kullanmaya özen gösterin. Avucunuzun içine bir tatlı kaşığı bal koyup elinizi yüzünüze bastırıp çekin. Bunu 5 kez tekrarlayın.

Suna dumankaya

suna dumankaya Kırışık giderici doğal güzellik kremi

Yaşınız ilerledikçe yüzünüzde ilk kırışıklıkları görmeye başladınız ama kimyasal kremlerin yerine doğal ve evde kendiniz yapabileceğiniz ürünleri mi tercih ediyorsunuz.

İşte size Suna dumankaya’ dan kolay bir krem yapımı

Bir litre suyun içine bir su bardağı zeytinyağı koyup dört saat kısık ateşte kaynatın. Ilındıktan sonra içine alabildiği kadar talk pudrası ilave edin. Yalnız dikkat edin çok katı olmasın. Kek hamuru gibi olsun. Yüzünüze ve vücudunuza sürün. Ara sıra elma suyu ile kompres yapın.

Suna dumankaya

Suna dumankaya Kırışıklıklar için maske

MALZEMELER:

1 adet salatalık suyu

1 adet yumurta akı

1 tatlı kaşığı krema

UYGULAMA:

Yumurta akını köpürene dek iyice çırpın içine salatalık suyu ve kremayı da ilave edip temiz cilde uygulayın. 25 dk sonra cilt silin ve duru su ile yıkayın. Haftada 1 uygulayın.

suna dumankaya

Suna Dumankaya Kırışıklık için maske

Malzemeler:

* 1 olgun elma
*40 gr. süt kaymağı

Hazırlanışı: Kırışıklık maskesi için bir olgun elmayı rendeleyin ve bu arada 40 gram kaymağı bir tatlı kaşığı suda kaynatın. Rendelenmiş elmayı bu kaymağa karıştırın. İki dakikada öyle kaynasın. cildinizde 30 dakika bekletin.

Bu maskeyi haftada bir gün yapabilirsiniz.

Suna Dumankaya

suna dumankaya Gözaltı kırışıklıkları için buğday özü yağı

Buğday özü ve susam yağını eşit miktarlarda karıştırıp her akşam gözaltınıza sürün. Ayrıca bir miktar yaş mayaya, birer çay kaşığı süt ve bal karıştırıp sorunlu bölgelere sürüp 15 dakika bekletin. Bu kürü haftada iki gün uygulamanız yeterlidir.

Suna Dumankaya

suna dumankaya selülit için tarifler

Selülit için formül

selülit giderici çay tarifi

Selülit için Defne-Biberiye-Susam ve soya yağı masajı

suna dumankaya selülit için tarifler

Selülit için formül

selülit giderici çay tarifi

Selülit için Defne-Biberiye-Susam ve soya yağı masajı

Suna Dumankaya Selülit için Defne-Biberiye-Susam ve soya yağı masajı

Taze defne ve biberiyeyi cam kavanoza koyun. Üzerine çıkacak kadar susam yağı ve iki çorba kaşığı soya yağını karıştırın. İki hafta güneşte bekletin.

Ardından karışımı süzüp içine 4 limon suyu sıkın. Vücudunuza masaj yaparak uygulayın. Bu karışım kan dolaşımını hızlandırır.

Ayrıca düzenli spor yapmayı ihmal etmeyin. Meyve ve sebze tüketin. Her gün mutlaka bir dilim ananas yemelisiniz. Çünkü ananas metabolizmayı hızlandırır ve yağları yakar.

SUNA DUMANKAYA

Suna Dumankaya'dan selülit giderici çay tarifi

Selülitler genellikle bütün kadınların ortak derdidir. Spor,yürüyüş sağlıklı beslenme ne yaparsanız yapın gitmemekte ısrar ederler .

Suna Dumankaya ‘nın selülit giderici çay tarifi:

Malzemeler:

Papatya
Rezene
Anason
Sinameki
Biberiye
Funda Yaprağı
Kuşburnu

Hazırlanışı: Malzemeleri eşit miktarda karıştırıp bir kavanoza koyun. Her sabah, tok karnına bu karışımdan bir tutam alarak yarım litre Kaynamış suyun içine atarak 15 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek içebilirsiniz ..

Yararları: Selülit çayı her gün düzenli olarak içildiğinde, iki hafta içerisinde selülitlerde gözle görülür bir azalma sağlar. Selülit çayı ile birlikte bir adet ananas yediğinizde, ananasın yağ yakıcı özelliğinden dolayı selülitlerin giderilmesini hızlandırmış olursunuz.

Çayın içindeki bitkilerin diğer yararları:

Papatya : Yumuşatıcıdır.
Rezene : Ağrıyı keser, sancıya iyi gelir.
Anason : Mide gazını alır.
Sinameki : Bağırsakları çalıştırır.
Biberiye : Vücuttaki yağı yakar.
Funda Yaprağı: vücuttaki suyu atar.
Kuşburnu: kanı sulandırır.

Suna Dumankaya

Suna dumankaya Selülit için formül

20 aspirin, 10 limon suyu çıkarın.

Limon suyu kadar susam yağı karıştırın ve cilde masaj yapın.

suna dumankaya cilt maskesi tarifleri

Suna DumanKaya Cilt maskelerini uygun maskeye göre linkini tıklayıp tarifini elde edebilirsiniz.

Her cilde uygun maske

normal ciltler için maske

tüm cilt tipleri için maske

Kuru cilt için Bal ve yumurta maskesi

kuru ciltler için doğal maske

karma ciltler için Maske-2

karma ciltler için Maske-3