Sabah, öğle ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce aç karnına, 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotunu bir kaç kez çiğnedikten sonra 2-3 yudum su ile yutun.

Basura karşı mükemmel bir çözüm getirmektedir. Bir ay boyunca uygulanmalıdır.

ibrahim saraçoğlu uyarıyor: Osteoporoz hastaları dikkat

Osteoporoz hastaları dikkat, halk arasında çok iyi bilinen ve kemik erimesine karşı kürleri uygulanan ısırgan ; gerçekte ise aksine kemik erimesini hızlandırmaktadır.

Siz herhangi bir nedenle ısırgan çayı veya ısırgan tohumu kullanmaktaysanız ve aynı zamanda osteoporoz (kemik erimesi) şikâyetiniz var ise, kesinlikle ısırgan tüketmeyiniz. Ne yemeğini ne de bitkisel çayını tüketmeyiniz.

Isırgan çayını veya kürünü kullanmakta olan osteoporoz hastalarının bu hastalığa bağlı ağrıları da artmaktadır. Yeni çıkacak olan kitabımda bu durumun gerekçelerini açıklamaktayım.

Not: Hekiminizin kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

ibrahim saraçoğlu Kilo almak isteyen erkekler için kür

Kilo almak isteyen erkekler için kür:

Bir hafta boyunca, sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında bir su bardağı kaynatılmış sıcak suda baş parmak büyüklüğünde iki adet kök zencefil 6 dakika demlenip içilir.

Öğütülmüş kök zencefil bu amaç için uygun değildir.

Tüketeceğiniz her türlü etin (koyun, dana, balık veya tavuk hangisi olursa olsun) , üzerine mutlaka bolca kekik serpip tüketin.

Öğünlerinizde sadece normal buğday ekmeği tüketin (beyaz ekmek, kepeksiz).

Her gün bir ay boyunca on-onbeş tane antep fıstığı tüketin.

Meyvelerden daha çok taze beyaz üzüm ve muzu tercih edin.

Her öğlen yemeğinde mutlaka bir tane haşlanmış patates tüketilmelidir. Patatesi tüketirken üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir.

Acı olmamak şartıyla salatanızda sivri veya dolmalık biber bir ay boyunca hiç eksik olmamalıdır.

Her akşam yemeğinden iki saat sonra, bir fincan kuşburnu çayı içilmelidir.

Hangi meyveyi yerseniz yeyin mutlaka yarım kase yoğurdun içerisine doğrandıktan sonra yenilmelidir.

Hangi tatlı olursa olsun, mutlaka üzerine limon sıkılarak yenilmelidir. Limon sıkılmış tatlı mutlaka yemekten önce aç karına tüketilmelidir. Tatlının üzerine normal öğününüze devam edebilirsiniz.

İş yerinizde veya evinizde, sofraya yalnız oturmayın.

Her gün mutlaka 20 dakika yürüyüş yapınız. Zamanı önemli değil. Ancak, her gün bir ay boyunca, aynı saatlerde yürüyüş yapmaya özen gösteriniz.

Yasaklar :

Günde iki bardaktan fazla çay içilmemelidir. Kahve ancak 1 tane.

Turşu, karabiber, acı biber ve sütten en az iki ay uzak durunuz .

En az iki ay boyunca, bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası tüketilmemelidir.

Her türlü kaymak ve yemeklerde katı yağ kullanımından uzak durulmalıdır.

ibrahim saraçoğlu Kilo almak isteyen bayanlar için kür

Kilo alamamanın pek çok nedeni vardır. Örnek olarak, tiroit bezinin hızlı çalışması, bağırsaklarda parazit olması, iltihaplı bağırsak, ülseratifkolit, genetik veya psikosomatik ya da bunların dışında kalan çok farklı nedenlere bağlı olabilir.

Bu nedenleri ancak, bir hekim belirleyebilir. Doktor kontrol ve önerilerini almadan buradaki bilgiler ile kendi kendinize teşhis koyarak hareket etmeyiniz.

Kilo almak isteyen bayanlar içinuygulanacak kür:

Bir hafta boyunca, sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında yarım bardak su ile çiğnemeden üç-dört adet karanfil yutulur. Yedi gün tamamlandıktan sonra aşağıdaki kurallara uyularak küre başlanır.

Tüketeceğiniz her tür etle birlikte (koyun, dana, balık veya tavuk hangisi olursa olsun) mutlaka orta boy büyüklüğünde ızgarası yapılmışya da pişmiş domates tüketilmesi gerekir.

Öğünlerinizde sadece normal buğday ekmeği tüketin (beyaz ekmek, kepeksiz). Her gün bir ay boyunca on-onbeş tane antep fıstığı tüketin.

Meyvelerden daha çok taze beyaz üzüm ve muz tercih edin.

Her öğlen yemeğinde mutlaka bir tane haşlanmış patates tüketin.

Acı olmamak şartıyla salatanızda sivri veya dolmalık biber bir ay boyunca eksik olmamalıdır.

Her akşam yemeğinden iki saat sonra, bir fincan melisa çayı için.

Hangi meyveyi yerseniz yeyin mutlaka yarım kase yoğurdun içerisine doğradıktan sonra tüketin.

Hangi tatlı olursa olsun, mutlaka üzerine bol tarçın serperek yenilmelidir. Kendiniz evinizde kek veya süt ürünlerinden tatlı yapıyorsanız içine mutlaka biraz fazla tarçın ilave edin.

İş yerinizde veya evinizde, sofraya yalnız oturmayınız.

Her gün 20 dakika mutlaka yürüyüş yapınız. Zamanı önemli değil. Ancak, her gün bir ay boyunca, aynı saatlerde yürüyüş yapmaya özen gösterin.

Yasaklar

Günde iki bardaktan fazla çay içilmemelidir. Kahve ancak 1 tane.

Turşu, karabiber, acı biber ve sütten uzak durunuz .

En az iki ay boyunca, bezelye, nohut, ıspanak, karnabahar ve brüksel lahanası tüketilmemelidir.

Her türlü kaymak ve katı yağ kullanımından uzak durulmalıdır.

İbrahim Saraçoğlu Sigarayı bırakmak isteyenler için özel formül

-1 tatlı kaşığı karabaş otunu 1 su bardağı suda 3 dakika kaynattıktan sonra için .Bu uygulamayı gün boyunca en az 3 kez olmak üzere tekrarlayın.

Bu uygulamayı gün aşırı tekrar edin.Bir gün içip bir gün bekleyin .

-Eğer uygulamayı gün boyu tekrar edemiyecek durumdaysanız evde bulunmadığınız zamanlarda karabaş otunun sapını cebinizde bulundurun ve sigara içmek istediğiniz zamanlarda karabaş sapını çiğneyerek sigara isteğinizi giderin


-Aslan pencesi sapı(düz yapraklı olanı) canınız sigara istediği zaman çiğnerseniz sigara isteğiniz azalır


-Karabaş otu bitkisi ile sigarayı bırakabilirsiniz ,Fakat herşeyden önce sigarayı gerçekten bırakmak istemelisiniz.Hem kendi sağlığınız hem de sevdikleriniz için sigaradan uzak durun.

Prostat içi iltihaplarına-prostatit- karşı soğan kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu erkeklerde sık görülen prostat içi iltihaplarından (prostatit) kaynaklanan ağrıların giderilmesi için soğan kürünün mükemmel bir çözüm olduğunu açıkladı.


Prostat içi iltihaplarından (prostatit) kaynaklanan ağrıların giderilmesi için orta boy 1 kuru soğanı dilimleyerek 1dilim ekmekle birlikte yiyin.

İbrahim Saraçoğlu Ramazanda beslenme önerileri

İbrahim Saraçoğlu da Ramazanda sahurda ve iftarda sağlıklı beslenme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Sahurda beslenme

* Sahurda acıdan,baharattan ve tuzdan uzak durun. Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha çabuk acıktırır.

* Pirinç pilavının yerine bulgur pilavı yiyin. Pirinçte büyük oranda nişasta bulunduğu için, hızla kana karışır. Bu da hem şekerinizin düşmesine, hem de çabuk acıkmanıza neden olur.

* Hamur işlerini ve beyaz ekmek tüketmemeye çalışın. Çünkü kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşürür. Onun yerine kepek ekmek tüketirseniz sizi daha uzun süre tok tutar.

* Eğer hipoglisemi şikayetiniz varsa, içinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir. Patates kan şekerini dengeler. Sahurda 2 adet haşlanmış patates yerseniz, hem sizi tok tutar, hem de hipoglisemiyi önler.

* Turşu ve kızartmalardan uzaklaşın.

* Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanını tercih edin. Özellikle çekirdeği çok şifalıdır. Onu yiyin. Eğer şeker hastası iseniz sadece çekirdeğini yiyin.

* Yeşil mercimek, protein bakımından etteki proteine eş değerli tek besindir. Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ayrıca kolesterolü ve trigliseridi düşürür.

* Zeytinyağı sizi tok tutar.

İftarda beslenme

* İftarı açtığınızda tatlıları çok tüketmeyin.

* Yemekleri bol bol yiyerek mide fesadına uğramayın.

* İftarı bir kase çorba ve bir dilim ekmek ile açtıktan sonra 5-10 dakika yemeğe ara verin.

* Eğer sigara içiyorsanız, iftardan sonra çok fazla sigara içmeniz vücudunuza ani nikotin yüklemenize neden olacağı için, kalp ve damar hastalıklarını tetikler.

* Romatoid artritin tıpta tedavisi yoktur. Romatoid artrit hastaları beyaz ekmek tüketin.

İbrahim saraçoğlu Bronşit ve bronşite bağlı nefes darlığı için yulaf samanı

Bir tutam (yaklaşık 5 gram) yulaf samanını kaynayan olan bir litre suya attıktan sonra ağzı kapalı olarak hafif ateşte beş dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzün.

Elde edilen sudan üç hafta boyunca haftada iki çay bardağı için. Üç hafta uygulandıktan sonra şikâyetin seyrine göre devam edilir.

Her içim için yulaf samanı suyunun taze hazırlanması şarttır. Kesinlikle on saatten fazla beklemiş yulaf samanı suyunu haricen ya da dahilen kullanmayın.

Karaciğer yağlanması için maydanoz limon kürü

Karaciğer yağlanması (Hepatosteatoz) için mükemmel bir yardımcı tedavi maydanoz-limon kürü uygulamasıdır.

Maydanoz-Limon kürünün uygulama şekli :

Saplı olarak 15-16 adet taze maydanozu mutfak robotuna yada blendera eliniz ile biraz parçalayarak koyun ve üstüne yarım limon suyu (iki yemek kaşığı) ve yarım bardak su ilave edin.

Mutfak robotunuzu çalıştırın, iyice karıştırarak sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tamamını için. En erken yarım saat sonra kahvaltıya başlayabilirsiniz. Onbeş gün ara vermeden her gün sabah bu kürü uygulayın ve onbeş günlük uygulamadan sonra bir hafta ara verin.

Bir hafta ara verdikten sonra tekrar onbeş gün aynı şekilde uygulayın ve kürü sonlandırın. Beş-altı ay sonra durumunuza göre bu kürü aynı şekilde tekrar edebilirsiniz.

Eğer,orta ya da ileri derecede karaciğer yağlanması söz konusu ise, Maydanoz Limon kürüne paralel olarak aynı günün akşam yemeğinden iki saat sonra Lavanta Kürü de uygulanmalıdır.

Yılda 2-3 kez uygulanacak Maydanoz-Limon kürü ile karaciğer yağlanmasını önlemiş olursunuz.

Karaciğer yağlanması fibroz ya da siroza dönüşebilmekte veya karaciğer kanserine neden olabilmektedir. Bu kürle hem karaciğer yağlanması önlenir hem de karaciğer arındırılır.

Dikkat: Hiç bir kürü alışkanlık haline getirmeyiniz ve sürekli uygulamayınız.
Uyarı: Hekim kontrol ve önerilerini ihmal etmeyiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim saraçoğlu Kronik idrar yolları enfeksiyonları için karnabahar kürü

250 – 300 gram karnabaharı yaklaşık 750 gram kaynayan suya ilave edin. Ağzı kapalı olarak 5-6 dakika hafif ateşte haşlayın.

Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısını sabah, diğer yarısını da akşam (aç ya da tok farketmez) için.
Hergün taze olarak hazırlamanız gerekir. Yedi gün müddetle devam ettikten sonra üç gün ara verin.

Üç gün aranın ardından tekrar yedi gün uygulayın ve tekrar üç gün ara verin. Son olarak tekrar yedi gün uygulayın .Bu şekilde kürü tamamlamış olacaksınız.

Karnabahar kürü toplam yirmibir gün süren kürdür (üç günlük aralar hariç).

Burada dikkat etmeniz gereken nokta karnabaharın taze olmasıdır. Pişmiş olan karnabaharı da öğle ya da akşam yemeklerinizde salata olarak tüketebilirsiniz.

İbrahim saraçoğlu Glokom-göz tansiyonu için domates suyu kürü

Glokom; Halk arasında bilinen adıyla "Göz Tansiyonu" milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir göz hastalığıdır.

Tedavi edilmediğinde görme kaybına sebep olabilir. Glokom rahatsızlığında, gözün içindeki sıvı basıncı, görme yeteneği için gerekli olan göz sinirine zarar verecek düzeyde yüksektir.

40 yaşın üzerinde daha sık oluşan glokom genellikle yıllar içinde çok sinsi ilerler. Bu; en sık görülen glokom tipidir ve "Primer Açık Açılı Glokom" olarak adlandırılır. Bu süre içinde glokomlu kişilerin bir kısmında da hastalığa ait herhangi bir belirti görülmez.

Glokom, bir çok hasta tarafından ancak ileri dönemlerde ve belirgin görme kaybı ortaya çıktığında fark edilebilir. Glokomda görme kaybı oluşmasının ardından geri dönüş olmadığı için erken teşhis önemlidir. Normal göz muayenesinde tespit edilen anormal göz içi basıncı artışı hastalığın ilk belirtisi olabilir. Göz doktorun tarafından düzenli aralıklar ile yapılan muayeneler glokomun erken teşhis ve tedavisi için en iyi yoldur

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu göz tansiyonu problemi olanlar için domates suyu kürünü uygulamasını öneriyor.

Domates suyu kürü : 30 gün boyunca, içilecek bir bardak taze sıkılmış domates suyu göz tansiyonunun düşürülmesi için etkili olacaktır.

Ancak bu amaç ile kullanılacak domateslerin genetiği ile oynanmamış -hormonsuz olması şarttır. Bu amaçla domates suyunun içilmesi için en uygun zaman öğle yemeğinden bir saat öncesidir.

İbrahim Saraçoğlu tansiyonu ve şekeri düşürmek için lahana kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Tansiyonu ve şekeri düşürmek için lahana kürünü açıkladı :

Tarlada yetişen beyaz lahanının özellikle ilk 4-5 yaprağını yarım litre suda 15 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.

Sabah ve akşam olmak üzere aç ya da tok karınına birer su bardağı için. Bu kür yüksek tansiyonu olanların tansiyonunu düşürerek normal seviyede tutulmasına yardımcı olur.

Lahana kürü aynı zamanda şeker hastalarının şekerini dengede tutar.


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici beyaz lahana kürü

Beyaz lahananın toksin atıcı ve kolon kanserini önleyici özelliğinden faydalanabilmek için, kaynayan yarım litre suya 6-7 adet beyaz lahana yaprağı parçalamadan (tüm olarak) konularak, on dakika ağzı kapalı olarak kısık ateşte haşlanır, sabah ve akşam olmak üzere aç ya da tok karına birer su bardağı içilir.

Bu uygulamaya toplam beş gün devam edilir. Beş gün uygulandıktan sonra üç gün ara verilirerek tekrar beş gün uygulanır. Böylece toplam on günlük kür tamamlanmış olur.

Kısaca:
5 gün uygulama + 3 gün ara + 5 gün uygulama = Toplam 10 günlük kür
Toksin atıcı ve kolon kanserini önleyen bu on günlük kürü, bir yıl boyunca üç ya da dört kez yapmak en doğrusudur. Bu kürü uygulamaya başladığınızın ikinci ya da üçüncü günden sonra vücudunuzun terlediğini ve özellikle de yüz kısmınızda yağlı yağlı terlediğinizi görüreceksiniz.

Aynı zamanda dışkıda da belirgin şekilde yağ oranının artığı gözlenmektedir. Bu da yağ ile birlikte toksinlerin atıldığını da gösterir. Bu kürü uyguladığınız dönemlerde daha sık banyo ya da duş yapmanız sizi hem daha çok rahatlatacaktır hem de deri gözenekleriniz açıldığı için daha rahat toksinli-yağ atmanıza yardımcı olacaktır. Unutmayın ki, toksin atan vücut kendini yeniler.

İbrahim saraçoğlu kısırlık ve azosperm için nohut kürü

Bazı erkeklerin testislerinde sperm üretimi yoktur.Buna azosperm denilir.Fakat bu kişilerin kök hücreleri bir miktar sperm üretebilmektedir.

Bu kişiler nohut kürünü uyguladıklarında başarı oranı %35-40 oranında artmaktadır.

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun azosperme karşı nohut kürü :

Yarım litre su kaynatıldıktan sonra içine 6-7 kaşık nohut atılarak 10 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakılır. elde edilen suyun yarısı sabah kahvaltısından sonra,diğer yarısı da öğlen yemeğinden önce içilmelidir.

Bu küre en az 2 ay devam edilmelidir.Başarı oranı %35-40 olmaktadır.

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu bu kürün başarı oranını arttırmak için üzerinde çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.


İbrahim saraçoğlu Gastrit-Mide ülseri için karnabahar kürü

Gatrit- Mide ülseri için tedavi edici kür :

Rahatsızlık ortadan kalkana kadar hafta 3 kez bir porsiyon çok az su ile az haşlanmış karnabahar yemeyi alışkanlık haline getirmeniz gerekmektedir.

Karnabaharın tencerede kalan suyunu da içerek tüketiniz. Bu kürü uygularken çok az miktarda (porsiyon başına en fazla bir tatlı kaşığı) sıvı yağ kullanabilirsiniz.

ibrahim saraçoğlu deri kaşıntıları için yulaf samanı kürü

Yulaf, Haziran-ağustos ayları arasında çiçek açar. Tohumları ve samanı ağustos-eylül aylarında toplanır.Yeşilken toplanmalı ve gölgede kurutulmalı.

Malzemeler:
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yeşil yulaf


Hazırlanışı: 1 su bardağı suyu kaynatın,1 yemek kaşığı yeşil yulafı kaynamakta olan suyun içine atın ve 5 dakika kaynatın
5 dakika sonra ocaktan indirin ve ılındıktan sonra vücudunuzun kaşınan yerlerine sürün.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

ibrahim saraçoğlu ayak kokusu için atkuyruğu kürü

Ayak kokusunu gidermek için :

Malzemeler:
1 su bardağı su
4,5 gr atkuyruğu (Kırkkilit)

Hazırlanışı: 1 su bardağı suyu kaynatarak 4,5 gr atkuyruğu (Kırkkilit) bitkisini kaynamış suya koyarak bekletin. ılınınca ayaklarınızı bu suyla yıkayın. Bu işlemi 2,3 günde bir tekrarlayın.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu ayak mantarı için aynısafa kürü

Aynısafa bitkisini kaynatın. Ilındığında suyunu ayak parmak aralarına sürün ve ayaklarınızı bu su ile yıkayın.

ibrahim saraçoğlu tırnak mantarı için

Tırnaklarda meydana gelen mantar için ısırgan otu ile hazırlanan lapayı tırnaklarınızın üzerine sürün ve 10 dakika bekletin.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu şeker hastalığını önlemek için

1 adet kabuk tarçını 1 su bardağı kaynar suya atın.% dakika kaynatın. (daha fazla ya da az değil yalnız 5 dakika) İçine tarçından başka hiç birşey katılmayacak.

1 haftada 3 ya da 4 gün ve günde bir bardak içilecek.

Uyulması gerekenler :

-Kabuk tarçın içinde küf veya mantar oluşmuş olma ihtimaline karşı kullanılmadan önce kırılarak soğuk su ile yıkanmalı.
-1 bardak su ve 1 adet kabuk tarçından başka hiçbir şey kullanılmayacak
-Hiç bir tatlandırıcı kullanılmayacak
-Etkisini arttırır düşüncesiyle başka bir şey ilave edilmeyecek
-Bu yöntem kan şekerini düşürmek amacıyla kullanılmamalı.

İbrahim saraçoğlu saç dökülmesi için lavanta kürü

750 ml kaynamakta olan suyun içine bir tutam kadar (yaklaşık 5 gram) lavanta koyun. Yaklaşık 5 dakika yüksek sıcaklıkta (kaynama noktasına yakın) demleyin. Demlenmesi tamamlandığında ılınması için bekleyiniz ve ılık iken süzün.

Eğer, saçlarınız temizse demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayın ve yarım saat etki etmesi için bekleyin.

Yarım saat etki etmesini bekledikten sonra sadece ılık su ile durulayın.

Eğer, saçlarınız kirliyse ve çok yağlanmışsa, önce sabun (tabii yeşil sabunla) ya da şampuan ile yıkayın. Ardından demlenmiş lavanta suyu ile yıkayıp, yarım saat etki ettirin. Daha sonra saçınızı sadece ılıksu ile durulayınız.

Saç dökülmesi durana kadar haftada bir veya iki kere uygulanır. Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici amaçlı olarak zaman zaman uygulanır.

İbrahim Saraçoğlu kepekli saçlar için ısırgan kürü

Saçlarınızaa canlılık ve parlaklık verebilmek için ısırgan otunu kuru ya da taze olarak kullanabilirsiniz.

Bir tutam ısırgan otunu (yaklaşık 4-5 gram) 750 ml kaynayan su ile dört dakika kısık ateşte haşlayın. Soğuduktan sonra süzün.

Eğer saçlarınız temizse ısırgan otu suyu ile yıkayın. Yarım saat etki etmesi için bekleyin. Ardından sadece ılık su ile yıkayarak kurulayın.

Eğer saçınız kirliyse önce şampuan yada sabun ile yıkayın. Daha sonra hazırladığınız ısırgan otu suyunu saçlarınıza yarım saat etki etmesini beleyip ardından sadece ılık su ile yıkayarak kurulayın.

Bu uygulamayla saçlarınıza, canlılık, parlaklık kazandırmış olursunuz. Aynı zamanda saçınızdaki kepeklenmeyi de önlemiş olursunuz.

İbrahim Saraçoğlu hamile kalmak-yumurta sayısını artırmak için kuru incir kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:
Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa,
önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.


Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

İbrahim Saraçoğlu şeker hastalığı için beyaz lahana kürü

Prof. Dr. ibrahim Saraçoğlu Şeker hastalarına Kan şekerini düşürmek ve dolaşım bozukluğunu gidermek için beyaz lahana kürünü öneriyor.

Hazırlanışı: 4 veya 5 adet beyaz lahana yaprağını parçalamadan (bütün olarak) kaynayan yarım litre suya atarak hafif ateşte ağzı kapalı şekilde onbeş dakika kadar haşlayın.

Damak tadı için ya da içimi kolay olsun diye haşlama suyuna hiç bir şey ilave etmeyin. Sabah ve akşam aç veya tok karına bir su bardağı için. Beyaz lahana kürü Her gün taze olarak hazırlanarak uygulanmalıdır.

Not:kültür lahanası bu kür için uygun değildir.İri,yeşil yapraklı,sarımsı renkli beyaz lahana kullanılmalıdır.

ibrahim saraçoğlu reflü ve mide yanması için süt kürü

Reflü ve mide yanması şikayetlerinde ; mide yanması başladığında 2 yudum soğuk süt için , tekrar başladığında yine iki yudum süt için ve her tekrarda yine 2 yudum ama sadece 2 yudum süt için (etkili olması için miktarı kesinlikle arttırmayın) .

Şikayetlerinizin zamanla azalmakta olduğunu göreceksiniz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu