Özellikle okul çağındaki çocuklar bademcik iltihaplanmasından dolayı günlerce yüksek ateşle yatmakta ve okullarından geri kalmaktadırlar.

Bu durumda adaçayı ile yapılan gargaralar gerçek bir yardımcıdır.Adaçayı kürü Bademcik veya boğaz iltihabının (faranjit) oluşumuna karşı da gerçek bir koruyucu ve önleyicidir.

Gün boyu birkaç defa yapacağınız adaçayı gargarası i
lk günlerde sizi yeniden dünyaya gelmiş gibi yapacaktır. İlerleyen günlerde haftada birkaç defa bu gargarayı tekrarlamak sizi bademcik ve boğaz enfeksiyonlarına karşı koruyacaktır.

Hazırlanışı:Yaklaşık bir su bardağı suda bir poşet adaçayı veya bir tatlı kaşığı taze adaçayı on dakika demlenir.


Günde 2-3 defa gargarası yapılır. Ayrıca, beraberinde bir ay boyunca hergün bir çay bardağı adaçayı içilir.

Demleme süresi tamamlandıktan sonra bitkiyi daha fazla suyunun içinde bekletmeyiniz, mutlaka süzüp ayırınız.

Not: Aktarlardan satın alacağınız adaçayı hem çok daha ucuz hem de amacınıza daha uygundur.

Uyarı:
Adaçayı, memleketimizde son yıllarda sıkca tüketilmeye başlanmış bir çaydır. Ancak, hamile bayanların hamileliklerinin ilk üç ayında adaçayını temkinli kullanmaları gerekir. Eğer düşük tehlikesi söz konusu ise kesinlikle adaçayından uzak durmaları gerekir. Çünkü, adaçayı yaprakları, dört tane düşük yapma riskini artıran madde içermektedir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu Yeni doğum yapmış annelerin perineal bölgedeki ağrıları için lavanta kürü

Yeni doğum yapmış annelerin perineal bölgedeki ağrılarına karşı, banyo küvetinde yapacakları lavanta çiçekleri ve yapraklarından oluşan on dakikalık oturma banyosu bir taraftan ağrıların alınmasına yardımcı olurken diğer taraftan da antiseptik etkisinden dolayı hijyeni ye yardımcıdır.

Banyo küvetini fazla doldurmadan en fazla on-onbeş cm su seviyesine yaklaşık üç-dört yemek kaşığı lavanta atınız.

Banyo küvetine suyu doldururken sıcak doldurup lavantayı da sıcakken içine atınız ve suyu karıştırınız. Girilecek sıcaklığa gelince de on dakika oturunuz.

Banyonuzun nefis lavanta kokan dinlendirici aromatik havası içerisinde hem perineal ağrılarınızdan kurtulur, hem de lavantanın antiseptik gücünden istifade etmiş olursunuz.

Tüm bayanların ayda bir-iki defa bu tür lavanta banyosunu yapmalarında çok faydalar vardır.

Önemli uyarı: Daha etkili olur düşüncesiyle kesinlikle lavanta yağı kullanmayınız.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu vitiligo karaciğer yetmezliği için lavanta kürü


İbrahim Saraçoğlu'ndan vitiligo,karaciğer yetmezliği, hepatit-B ve hepatit-C için lavanta kürü

Hazırlanışı:

* Bir tutam (4-5 g) lavantayı 300 ml (yaklaşık bir buçuk su bardağı) kaynar suya koyduktan sonra 4 dakika kısık ateşte demleyin.

* Dört dakikadan daha fazla demlemeyin. Demleme esnasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun. Cezvede demlerken ocağın altını çok kısık tutun. Fokur fokur kaynatmayın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demleyin.

* Demleme süresi tamamlandıktan sonra, ılımasını beklemeden süzülmesi gerekir. Süzme işlemi tamamlandıktan sonra içmek için ılımasını bekleyin.

* 15 gün boyunca her gün, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her defasında (her kullanımda) taze olarak hazırlanması şarttır. Bir gün önce arta kalan miktarı kullanmayın. Kolay olsun diye bir kaç günlük hazırlayıp buzdolabında koruma altına almayın.

* Hiç bir şekilde damak tadına uygun olsun diye, içerisine şeker veya benzeri hiç bir katkı ilave etmeyin.

* Onbeş günlük ilk kür tamamlandıktan sonra rahatsızlığın seyrine göre haftada 3-4 defa, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içilmeye devam edin. Karaciğer metabolizması sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kür sonlandırılmış olur.

Her sağlıklı insanın yılda bir defa 15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Değerli okuyucular hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.

*** Ciltdeki sivilce ve lekelere karşı lavanta kürü:

Lavanta kürü sivilceler için de etkilidir. Anca sivilcelere karşı lavanta kürü hazırlanırken demleme süresi 10 dakika olmalıdır. 1o dakika demlendikten sonra ılımasını beklemeden süzülmelidir. İçilecek olan miktar 1 su bardağıdır.

Vitiligo şikayeti olanların,

  • Patlıcan, kuru soğan, taze domates, bulgur tüketimini en aza indirmelerini
  • Güneşin güçlü olduğu 10.30 - 16.00 saatleri arasında yaz mevsiminde güneşe çıkmamalarını
  • Önleyici olarak da öğünlerinde mısır ekmeğini, elma (soymadan) tüketimini tercih etmelerini öneriyorum.
Önemli Not: Hekiminizin verdiği ilaçlar var ise mutlaka kullanınız. Buradaki uygulamayı bir destekleyici olarak kullanınız. Bilmeniz gereken nokta kullanacağınız bitkiye karşı alerjinizin olup olmadığıdır. Bu konuda hekiminizin görüşünü alınız. Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim saraçoğlu Sperm sayısını artırmak için Keçiboynuzu-harnup kürü

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, beslenmeye bağlı olarak son yıllarda erkeklerde sıkça görülen sperm sayısının düşüklüğüne çare olarak keçiboynuzunu tavsiye etti.

7-8 tane keçiboynuzunu kırıp yarım litre sıcak suya atarak 3 dakika kaynatıp 2o dakika kısık ateşte demlendirin.

Ilıdıktan sonra elde edilen suyun yarısını sabah kahvaltısından sonra, diğer yarısını öğle yemeğinden önce için.Bu uygulamaya 1 hafta boyunca her dün devam edin.

Birinci hafta haftadan sonra 3 ay boyunca her gün akşam yatmadan bir su bardağı için.Daha sonraki aylarda zaman zaman uygulayın.

Bu kür 3 ay uygulanmalı.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu Kabızlık için tedavi kürü


Şiddetli ve kronik kabızlık şikayeti olanlar için, mükemmel bir destekleyici kür.

Malzemeler :
9-10 adet taze portakal yaprağı,
1 su bardağı su.

Hazırlanışı :
9-10 adet TAZE Portakal Yaprağı, bir bardak suda altı dakika hafif ateşte kaynatılır. 6'ncı dakikadan sonra ocaktan indirilir ve ılımaya bırakılır. Sabah kahvaltısından 1 saat sonra tamamı içilir.

Bir hafta boyunca bir gün arayla her defasında taze hazırlayarak içilir ve kür sonlandırılır. Kabızlık şikayetinin durumuna göre haftada 2-3 defa tekrar edilebilir.

Not: Kurutulmuş portakal yaprağının bu anlamda etkisi yoktur ve kullanılmamalıdır.

Prof. Dr. İbrahim A. SARAÇOĞLU

İbrahim saraçoğlu Dökülen ve yıpranmış saçlar için Lavanta kürü

ibrahim saraçoğlunun mucizevi kürlerinden biride saçlar için lavanta kürüdür.dökülen ve yıpranmış saçlar için lavanta kürünün tarifi şöyle:

LAVANTA KÜRÜNÜN HAZIRLANIŞI:

Kaynayan 3 bardak suyun içine bir tatlı kaşığı lavantayı atarak 5 dakika yüksek sıcaklıkta demlendirin.5 dakika demlendirdikten sonra ılınmasını bekleyip ılıkken süzün.

Önceden doğal yeşil sabun veya şampuanla yıkayarak temizlediğiniz saçınızı elde ettiğiniz lavanta suyu ile yıkayıp yarım saat etki etmesini bekleyiniz.Yarım saat sonra sadece su ile durulayıp kurutun (makina ile de kurutabilirsiniz).

Saç dökülmesi durana kadar haftada bir ya da iki defa uygulayın.Saç dökülmesi durduktan sonra önleyici olarak zaman zaman uygulayabilirsiniz. Bu kürü saçları çok çabuk yağlananlar da gönül rahatlığı ile uygulayabilirler.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim saraçoğlu Menapoz (menopoz) için aslanpencesi kürü


ibrahim saraçoğlu 'ndan menapoz döneminin sıkıntılarını azaltan ve rahatlatıcı ASLANPENÇESİ KÜRÜ tarifi:

Bir bardak suyun içine bir tutam aslanpençesi atarak 7-8 dak. kısık ateşte kaynatın ve süzün

Bu su her gün taze olarak hazırlanıp her gün tüketilirse çok faydasını görürsünüz.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim saraçoğlu Zayıflamak isteyenler için mucize formül


Sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaşığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız. 10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz.

Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir. Açlık duygusana fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz. İştahınızın yavaş yavaş kalktığını görürsünüz.

Göreceksiniz ki iştahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim saraçoğlu Sigara içenlere özel formül


Tabi ki bir insanın kendi kendine vereceği en büyük ceza sigara içmesidir. Ancak, sigarayı bırakamıyorlarsa, nikotinden kurtulamıyorlarsa, sigaranın zararlarını ortadan kaldırıcı bir etkisi var.

Ben bugüne kadar bunu söylemedim çünkü ’Sigara için, bu zararlarını ortadan kaldırıyor’ anlamı ortaya çıkıyor diye. Şüphesiz ki önemli zararlar kalıyor ancak her ay 5 gün 1 bağ tereyi 1 günde bitireceksiniz. Salatanın içinde değil ayrıca tüketeceksiniz.

Yarısını öğleden önce, diğer yarısını da öğleden sonra. Limon sıkabilirsiniz üzerine. Fakat 5 gün uygulayıp bırakacaksınız. Bu kürü uygularken idrara çıkıldığında yanma hissedebilirler. Bu zararlı bir şey değil. Aynı zamanda idrar yollarını da temizliyor.

Balgam çıkartmaya 2., 3. gün başlarlar. Daha rahat nefes alırlar. Tere anfizeme karşı da bir mucizedir. Ayda bir defa 5 gün uygulayıp bırakacaksınız.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

İbrahim saraçoğlu Demleme siyah çay’ın faydaları


4-5 dakika demlenmiş çay sindirim sistemini uyarır. Eğer bunu 8-10 dakika demlerseniz keyif veren ve rahatlatan bir etki verir. Ancak günde 4 bardaktan fazla çay kalp krizini tetikler. Çok fazla içilmesi de doğru değil.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu

ibrahim saraçoğlu Yorgunluk giderici mucize iksir

Kendinizi yorgun ve bitkin hissediyorsanız ve özellikle zihin yorgunluğunuz varsa; açık bir çay, bildiğimiz siyah en az 4-5 dakika demlenmiş siyah çayın içine 8-9 tane kuru karanfil atılacak.

Ancak karanfili parmağınızla ufalamaya çalıştığınızda ufalanırsa o raf ömrünü tamamlamıştır. Taze olmasına dikkat edin. 2-3 dakika bekleyin ve karıştırıp için. İçtikten 10 dakika sonra saçınızın kökünde bile dahi kıpırdanmayı hissedeceksiniz.

Yorgunluğunuzun buharlanıp gittiğini belirgin şekilde farkedeceksiniz. Dinçleştiren ve üzerinizdeki ağırlığı alan bir formül. Yalnız çay sallama çay olmayacak.

Prof. Dr. İbrahim saraçoğlu