Her cilt için Meyve maskeleri

ÇİLEK: Bu meyvenin canlandırıcı ve peeling etkisi vardır, kuru ciltler için idealdir. Ancak cildi gerici etkisi nedeniyle on dakikadan fazla ciltte tutulmaması önerilir.

Dört iri çileği ezerek bir çorba kayığı nemlendirici kremle karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün, elmacık kemikleri üzerine daha kalın bir tabaka halinde sürün ve 5 dakika bekletin. Ayda iki kez tekrarlamanız yeterlidir.

MUZ: Zengin içerikli besleyici bir meyve olan muz solgun, yıpranmış hassas ve kuru ciltler için ideal bir maske malzemesi. Lekesiz olgun bir muzun yarısını ezerek iki çorba kaşığı nemlendirici kremle karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.

ELMA: Özellikle karma ciltlere öneriliyor, çünkü yüzün yağlı olmayan bölgelerini kurutmuyor. Bir kahve kaşığı Golden elmanın içini iyice ezerek iki kahve kaşığı nemlendirici kremle karıştırın ve 20 dakika yüzünüzde bekletin. Haftada iki kez uygulayın.

PORTAKAL: Meyve asidi açısından etkili olan portakal problemli ve yağlıya yakın normal ciltler için tavsiye ediliyor. Portakalı sıkıp suyunu damla damla iki kahve kaşığı nemlendirici kremin içine katın. Maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin. Haftada iki kez tekrarlayın.

LİMON: Yağlıya yakın normal ve problemli ciltler doğru seçimdir. Portakal maskesi gibi hazırlanır. Ancak yüzde sadece 5 dakika bekletin ve problemler düzelinceye kadar haftada iki kez tekrarlayın.

ÜZÜM: Karma cilt sorunları yüzün belli bölgelerinde (burun kenarları, çene, alın vs) sınırlandığından özellikle karma ciltlere öneriliyor. Ancak yorgun ciltlerde de etkili oluyor. Portakal maskesi gibi hazırlayıp yüzünüzde 10 dakika bekletin. Haftada bir kez yapın.

AVOKADO: Özellikle yorgun ve kuru ciltler için, güneşlenmenin ardından uygulanacak ideal bir maske! Bir kahve kaşığı avokado içini ezip iki kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırın. Kalın bir tabaka halinde yüzünüze sürüp15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.

SALATALIK: Sıkıştırıcı ve ferahlatıcı özelliği nedeniyle yağlıya yakın normal ciltlere uygundur. Cilde parlaklık verir canlandırır ve gözenekleri sıkıştırır. Salatalığın çekirdeksiz bölümünden bir kahve kaşığı alıp iyice ezdikten sonra iki kahve kaşığı nemlendiriciyle karıştırıp 10 dakika yüzünüzde bekletin. Ayda sadece iki kez uygulayın.

0 yorum: